2022-2023 Sonbahar-Kış Çanta Trendleri

2022-2023 Sonbahar-Kış Çanta Trendleri

İçindekiler

Bayanların olmazsa olmaz aksesuarlarından birisi ve en önemlisi çantalardır. Çantasız hiçbir bayan dışarı çıkmaz. Hal böyle olunca da bu parça çok önemli hala gelmektedir. Onun için en moda çantaları tercih ederek klasımızı konuşturmalıyız. 2022-2023 sonbahar-kış çanta trendleri çok çeşitli gerçekten, herkesin beğeneceği seçenekler mevcut. Bildiğiniz gibi her çanta tarzının kullanım alanı farklıdır bunu da düşünerek çok geniş tasarımlara yer verilmiş. Defilelerde gördüğümüz yansıma şu idi bayanlara orijinal bir stil katmak amaçlanmıştı. Şimdi de 2022-2023 sonbahar-kış çanta modasına bakalım.

 

 

 

2022-2023 Sonbahar-Kış Çanta Modelleri

 

1.Sırt Çantası

Rahat, pratik ve bir o kadar da şık oldukları için artan popülariteye sahip. 2022-2023 podyumlarda bu stil çok fazla dikkatimizi çekti. Anya Hindmarch, Chanel, Gabriela Hearst, Jeremy Scott, Louis Vuitton, Moncler Gamme Rouge, Moschino gibi markalar sırt çantasına yer vermişti. Bu markaların çok orijinal modelleri olduğunu söyleyebilirim.

 

 

2.Torba Tarzı Stiller

Torba tarzı büyük geniş çantalar, soğuk sonbahar-kış mevsiminin diğer eğilimidir. Görünümü basşt olsa da son derece kadınsı ve şıktır. Bu çanta tasarımlarını bize Alexander Wang, Dion Lee, Jason Wu, Loewe, Paco Rabanne, Proenza, Schouler, Stella McCartney gibi markalar sunuyor.

 

 

3.Kayışlı Küçük Çantalar

Yeni bir tasarım olduğunun özellikle altını çizelim. El kayışlı küçük ebatlardaki bu çantalar yeni sezonla beraber kendini gösterecektir. Son derece kendi has bir görünümü vardır bununla beraber modernliği simgeliyor. Alexis Mabille, Anya Hindmarch, Balenciaga, Huishan Zhang’ın tasarımlarına baktığımızda bu modelleri görebiliriz.

 

4.Zincirli Tarzlar

Daha çekici bir görünüm için zincirler kullanıldı. Hem çok yaratıcı olması hem de değişik desenleri görenlerin ilgisini fazlasıyla çekti. Ayrıca detaylara önem verildiğinin bir göstergesi idi bu çantalar.

 

5.Alışveriş Çantaları

Adı üstünde alışveriş çantası. Bir şeyler almak için gittiğinizde bu çantaya çok ihtiyaç olacak. Aldığınız her şeyi hem kolayca sığdıracaksınız hem de tarzınızı yansıtacaksınız.

 

6.Zarif Desenli Fikirler

Soğuk günlerde küçük ve zarif desenli çantalar yerini alacak. Göz alıcı görünümü sizi gittiğiniz her ortamda fark edilmenizi sağlayacaktır. Ayrıca kıyafetinizle uyumlu desen ve renkleri seçtiğinizde ortaya harika kombinasyonlar çıkacaktır.

 

7.Seyahat Çantaları

Seyahat ederken rahatlığınızı düşünerek tasarlanmış stillerdir. Geniş ve ferah görüntüsü ile dikkat çekiyor. Bir yere giderken bile sizi son derece şık gösterecektir. Doğru renk ve deseni seçmeniz yeterlidir. Antonio Marras, Emilio Pucci, Gucci, Dries Van Noten gibi markalar defilelerde bu çanta modellerine yer verdiler.

 

8.Şık Elbise Uyumlu Stiller

Elbise ilk dikkat etmemiz gereken noktadır. Daha sonra ise bu giydiğimize uygun çanta seçmektir. Bütünlük her zaman sizi bir adım öne geçirir. Örnekleri incelediğinizde gerçekten çok hoşunuza gidecek.

 

9.Baskılı Deriler

Tasarımcılar, deri, eko deri, kürk, kumaş, lake gibi herhangi bir kıyafet için herhangi bir zorluk çekmeden ve aksesuar seçebilmenizi sağlayacak çanta modelleri tasarlamışlardı. Antonio Marras, Bottega Veneta, Cushnie et Ochs, Elie Saab, Kate Spade, Michael Kors Koleksiyonu, Prada, Rochas koleksiyonlarında bu çantalara sıklıkla rastladık.

 

10.Olağan dışı Şekiller

Çok farklı şekillerden çanta olmaz demeyin çok değişik yaratıcı fikirler mevcut. Bazı şekilli tasarımlar çok çok hoşunuza gidecek.

 

11.Kürklü Çantalar

Serin sonbahar ve soğuk kış mevsiminde kürklü çantalar her noktayı süsleyecek cinsten. Alexander McQueen, Altuzarra, Area, Balmain, Dion Lee, Dolce & Gabbana, Dries Van Noten, Fay, Fendi, Giorgio Armani, J.Crew, Victoria Beckham’ın kreasyonlarında kürklü çantaları görebilirsiniz.

 

12.Nakışlı Fikirler

Nakışlar çok popüler. Hayvan, çiçek, geometrik şekil desenleri çantaların üstünü güzel bir şekilde süslemişti. Sade tasarım sevmeyenler için şık bir tercih diyebiliriz.

 

13.Yılan Derili Modeller

Yılan derili çantalar 2022-2023 sonbahar-kış sezonunda lider konumda olacaktır. Bunlar sentetik ya da doğal deriden yapılmış tasarımlardır.

 

14.Dokuların Çeşitliliği

Etkileyici baskı ve uygulamalar, metalik parlaklıklar, olağan dışı dokular çok çeşitlilik sağlamıştı. 2023 yılı çeşitlilik sağlanmıştı.

 

15.Geometrik Motifler

2022-2023 sonbahar-kış sezonunun çanta modellerinden öne çıkan geometrik şekilde olanlardı. Kare, üçgen, daire, yamuk şekillerde olan çantalar görünüme zerafet ve incelik kazandıracaktır.

 

16.Orijinal Dekoratif Stiller

Alışılmışın dışında heyecan verici dekoratif çanta tasarımları sonbahar-kış sezonu için güzel görünmenizi sağlayacak cinsten. Tasarımcıların bakış açıları ile ortaya konan ürünler çok ayrıntılı ve süslüydü.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

  1. Bazı insanlar, gardırobunuzda bulunan el çantalarını her kıyafetle kombinleyemeyeceğinizin altını çizerler. Biz de hemen hemen aynı fikirdeyiz. AMA! Bazı çantalar bu kategoriye girmez.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?