2022-2023 Sonbahar-Kış Desen Trendleri

2022-2023 Sonbahar-Kış Desen Trendleri

İçindekiler

Yaz mevsiminde ilginç desenler  olduğunu düşünüyorsanız 2022-2023 sonbahar-kış desen trendleri bu durumun yanlış olduğunu ispat edecektir.   gibi desen eğilimleri eğlenceli ve göz alıcı. Sade kıyafetlerinizi renklendirecek çok çeşitli desenler var. Bu sonbaharda en dikkat çekici deseni yapan markalardan biri Gucci’dir. Bu moda devinin sonbahar koleksiyonunda birçok kültürden esinlenen baskılar yer alıyordu. Amerikan topluluklarından, renkli çiçeklerden, Asya desenlerinden, Rus desenlerinden hatta Afrika desenlerine kadar çok çeşitli kültürler vardı.

Pistlere egemen olan desenler, çiçekler ve karışık stiller idi. Nötr gri renkle beraber sezon için güzel desenler vardı. Ofis için takım elbiselerinin yanı sıra hayal gücü yüksek değişik baskılar vardı. Bu baskılar sonbahar renkleri ile daha da anlam bulmuştu. Çiçek baskısının 2021-2022 güz-kış sezonunda birçok varyasyonu vardı. Kanepe çiçeklerinden Asya çiçeklerine ve klasik çiçeklere kadar pek çok seçenek vardı. Bu sezon popüler olacak diğer desen klasik baskı leopar. Siyah beyaz noktalar ve diğer renk varyasyonları da sonbahar/kış pistlerinde vardı.

Önümüzdeki sezonun en etkileyici baskılarından biri de resimsel öykü baskıdır. Tasarımcılar şimdiye kadar tasarımlarıyla boyalı en büyük resimlerini aktardılar. Öte yandan, doğa birçok tasarımcıya büyük bir ilham kaynağı oldu ve tasarımlarıyla doğaya duydukları sevgiyi kutladılar.2021-2022 sonbahar-kış desen trendlerine göz atın ve önümüzdeki 6 ay için profesyonel desenler giymeye hazır olun.

 

2022-2023 Güz-Kış Desen Modası

 

1.Rus Desen Tarzı

 

 

Bu sezon rakipsiz görünen öğeleri karıştırıp yan yana koydular. Halktan biri imajını vermek için bu tasarımları öne çıkardılar. Bundan dolayı adı halk tasarımları ya da Rus desenleri olarak anılıyor. Rus desenlerine yakın olduğu için bu adı alıyor.

 

2.Puantiye

 

 

Sade ama etkili motifler olduğunun altını çizelim. Elbiseler her yerinde noktalar mükemmel bir simetrik sağlayarak göz alıcı kılıyor. Tek bir tarzda kullanın örneğin siyah beyaz gibi. En iyi renk uyumu da zaten bu iki renk arasındadır.

 

3.Eşarp Tarzı Baskılar

 

 

Desenlerle yoğun bir şekilde oynayan modacılar tesettür giyimindeki eşarplardan esinlendi. Müthiş eşarp baskılarını elbiselere nakşettiler. Ortaya da harika sonuçlar çıktı bu trend çok fazla popüler olacak önümüzdeki sezon.

 

4.Leopar Baskılar

 

 

Diana Vreeland’in en sevdiği  baskısı tarzı leoparlar. Bunu haricinde  Dolce&Gabbana,  Etro, Michael Kors gibi markalarda bu baskı trendi vardı. Her zaman vahşi yaşam kıyafetlerimize ilham kaynağı olmuştur artık leopar baskılar klasik hal almaya başladı.

 

5.Çizgili Tarzlar

 

 

Çizgiler her yerde ve her zaman var olacak gibi duruyor. Çizgisiz bir sezonu hayal edemiyoruz fakat bu sezon için biraz daha geri planda. Özellikle soğuk günler için giyeceğimiz paltolarda çizgiler çok hakim.

 

6.Batı Tarzı Desenler

 

 

Vahşi batı olarak da tanımlayabiliriz.  Batıya özgün desenler gömlek gibi giyim parçalarında yer aldı. Örneğin batı tarzı yıldızlar, renkler, detaylar gibi. Bu tarzlar kişisel beğeniye göre değişir. Kimi bayanlar çok severek kullanır kimileri de hiçbir zaman bu konseptleri tarzında yer vermez.

 

7.Kareli Baskılar Trendi 2023

 

 

90’lı yılların ruhunun arkasından geometrik desenli bu çizgiler eşsiz görünüyordu. Kareli baskı tarzları 2021-2022 sezonunda yoğun bir şekilde artacak.

 

8.Kanepe Çiçekleri

 

 

Küçük özellikli bu türler çok bambaşka duruyor. Çiçek demetlerinden oluşan bu tarz görünümü daha bir enerjik hale getiriyor. Koyu renkler üzerine konması da rengi açmak için olduğunu söyleyebiliriz.

 

9.Asya Çiçekleri

 

 

Asya kıtasında yetişen çiçeklerden esinlenerek oluşturulmuş bir trend. Asya’nın eşsiz, doğal çiçekleri daha bir etkileyici gibi duruyor. Büyün boyutlu çiçekler moda parçalarımızı kaplıyor.

 

10.Sadece Çiçek Görünümleri

 

 

Çiçek görünümlerinin özellikle sonbahar için çokça olduğunu söyledik. Bazı tasarımlarda da tek çiçeklerden oluşan öneriler vardı. Renk  yoğunluğu çok fazla idi.

 

11.Battaniye Tarzı Stiller

 

 

Bu sezon podyumlarda bu stilin daha konforlu olduğu düşünülüyor. Yeni oranlar yaratmak için battaniye tarzı desenler kullanıldı. Soğuk kış günleri için eşsiz bir görünüm.

 

12.Resimli Desen Trendi

 

 

Gündelik yaşamı kağıtlara resmettiğimiz gibi bu hikayeleri eteklere, elbiselere nakşetmek harika fikir olmuş. Eteklerdeki bu görünümlere aşık olacaksınız. Çoğu kişi bun önerileri çok beğenecek diye düşünüyoruz.

2021-2022 Sonbahar-Kış Moda Trendleri

 

13.Doğa Görünümlü Öneriler

 

 

Doğanın o harika görünümünden etkilenmemek olmazdı. Sanki bir resim çizermiş gibi kıyafetlerimize nakşedilmişti. Çok dikkat çekici ve hoş, beğenmemek mümkün değil.

 

14.Vahşi Dünya

 

 

Doğadan ilham alınmış bir fikir daha. Vahşi yaşamdaki görünüm elbiselere yansıtılarak özgünlük sağlanmış. Özellikle bu görünümleri sevenler için çok güzel fikir.

 

15.Soyut Desenler Modası 2023

 

 

Kendi dünyası içinde oluşturulmuş çizimlere soyut diyoruz yani doğadan hiçbir yerden esinlenilmemiş desenlerdir. Soyut desenleri de önümüzdeki sezon yoğun bir şekilde göreceğiz. İlgi gördüğünü ve çok beğenildiğini belirtmeden geçmeyelim.

 

16.Karışık Baskılar

 

 

Simetrikliğin olmadığı daha yoğun bir şekilde renklerin kullanıldığı iç içe çizimler bir arada. Yoğun karışık baskıları sokaklarda göreceğiz. Birazcık gözü yorabileceğini de belirtelim.

 

17.Grafik Tasarımlar

 

 

Bir sezonu grafik desensiz atlatmak olmaz diye düşünen modacılar bu tasarımlara da yer vermişlerdi. Güzel önerilerin olduğunu defilelerde çok fazla gördük. Günlük olarak kullanıma uygun çizimlerdi.

 

18.Amerikan Tarzı Stiller

 

 

Yukarıda da bahsetmiştik Amerikan tarzı desenlerin olduğunu. Daha çok uzak kıta da kullanılan bu tasarımlar global dünyaya yayılıyor.

 

19.Baklava Desenleri

 

 

Baklava denince akla Gaziantep gelir. Baklava desenleri artık elbiselerimizde olacak. Özellikle triko tarzı parçalarda sıklıkla yer aldığını gördük. Baklava desenlerinin hareket kattığını fark edeceksiniz.

 

20.Afrika Tarzı Baskılar

 

 

Klasik Afrika bayraklarını bilirsiniz bol renklerden oluşur. Afrika kıtasında renklerin yoğun kullanımını kıyafetlere aktarılmıştı. Renk renk desenler geniş yer tutmuş. Renk tutkunları için özel bir öneri diye düşünüyoruz.

 

21.Nötr Tarzda Desen Modası

 

 

Moda sosyolojik bir çalışmadır ve gri detaylar yeni trenddir. Ofis için ve çalışan bayanlar için tasarlanmıştır. Renk ve çizgilerle yüksek uyum oluşturulmaya çalışılmıştır.

Galerimizde ki Diğer Fikirlere de Kesinlikle Göz Atın!

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?