2023 Amerikan Mutfak Modelleri

2023 Amerikan Mutfak Modelleri

İçindekiler

Mutfak deyince aklımıza bir sürü tarz ve model gelir. Bunun içinde en öne çıkan biri vardır ki o da Amerikan mutfaktır. Çoğu kişinin tercih ettiği ve beğendiği bir stildir. Amerikan mutfak modelleri için geniş bir seçenek şansı  vardır. Bu mutfak modelinin tarihi 1640 ile 1840 yıllara kadar uzanıyor. Böyle eski bir tarihe sahip olan bir tasarımın yıllar içinde değişikliğe uğradığını söyleyebiliriz.

Yani günümüzde daha modern şeklini görüyoruz. Zaman geçtikçe güncellemeler yapılmıştır. Yıllar geçtikçe de değişik değişik stilleri ortaya çıkıyor. Bizde bunun için 2023 Amerikan mutfak modelleri ve fiyatları başlığıyla size en son örnekleri göstermek istedik.

 

Amerikan mutfak
Amerikan mutfak tarzları

 

Amerikan Mutfakların Özellikleri

Amerikan mutfakların ne gibi özellikleri var detaylı bilgiler vererek sizleri daha iyi aydınlatmış olacağız.

Tarihi : Amerika’ya gelen İngiliz, Alman, İspanyol, Hollandalı, Fransızlar kendi yapı geleneklerini buraya getirerek tanıdık stilleri uyarlayarak ortaya Amerikan stilini çıkardılar. Amerikan mutfak tarzının da çıkış noktası burasıdır.

Tasarım Özellikleri: Modern fikir ve teknoloji gelişirken dekorasyonda o derece hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu mutfakta komplike olmayan tasarım, düz çizgiler ve küçük süslemeler mevcuttur. Dolaplarda düz mobilya ayakları, basit direkler ve parlak yüzeyler cephe olarak bölünmüştür. Bu unsurlar en belli başlı dekoratif unsurlarıdır.

Alanın Ayarlanması: Geniş ahşap zeminler bu görünüm için en temel unsurun başında gelmektedir. Bunun yanında ahşap çerçeveli pençeler tercih edilmesi aydınlatma için harikulade bir görünüm oluşturacaktır. Lavaboyu odak noktası almak düzgün bir görünüm için etkili olacaktır. Küçük bir saatle basit bir tamamlama  yapabilirsiniz. Bunun haricinde Amerikan tarzı mobilyalar kullanarak daha uyumlu bir görünüm oluşturabilirsiniz.

 

Amerikan mutfak örnekleri
Amerikan mutfak stilleri ve fiyatları

 

Amerikan Mutfağın Kullanım Nedenleri ve Avantajları

 

Modern görünümü ve şıklığı ile gören herkesi etkileyen tasarıma sahiptir. Günümüzde de git gide daha fazla tercih edilir hale geldi. Bu mutfakların çıkış noktası Amerika olduğu için bu ismi almıştır. Diğer adı ise açık mutfaklardır. Odayla bir arada olması ve ayrı bir durumunun söz konusu olmamasından dolayı bu adla yakıştırma yapılmıştır. Oturma odasına ya da misafir odasına dahil edilerek kullanılması eve çok geniş alanlar oluşturuyor.

Özellikle dar evler için çok güzel sonuçlar veriyor. Stüdyo dairelerde, yazlık evlerde, bağ evlerinde sıklıkla kullanılmaya başlandı ama günümüzde hemen hemen tüm evlerde açık mutfak  modellerini görebiliriz. Bu mutfak tipini evimizin dekorasyonu  ile birleştirince ortaya son derece modern görünümler çıkmaktadır.

Ayrıca oda ile iç içe olması pratik sunması açısından çok önemlidir. Çünkü odalara mutfağın uzak olması zor olabiliyor ama hemen yanı başımızda olması bize rahatlık sağlıyor. Aşağıda da en güzel örneklerini sizler için derledik bunlara da göz atın deriz.

 

 

Amerikan Mutfak(açık mutfak)  Fiyatları Ne Kadardır?

 

Hepimizin bütçesi birbirinden farklıdır. Bunun içinde herkes bütçesine göre uygun olan fiyatları tercih etmelidir. Fiyatlar mutfağın büyüklüğüne göre değişmektedir. Yani metre kare fiyatı ile hesap yapılmaktadır. Büyük mutfaklar için maliyet daha fazla olacaktır. Ortalama olarak 350 tl ile 4500 tl arasında değişen fiyatlara sahiptir.

Örnek olarak :

120 cm 882 tl

200 cm 2899 tl

300 cm 3799 tl

300 cm 4824 tl    gibi rakamlar arasında değişmektedir.

İlginizi Çekebilir :  2023 Beyaz Mutfak Modelleri ve Fiyatları

 

2023 Açık (Amerikan) Mutfak Dolapları

 

1.Renkli Açık Mutfak Modeli 2023

 

 

2.Son Moda Modern Tarz

 

 

3.Renk Tonlarıyla Estetik Görünüm

 

 

4.Mutfakta Şıklık Sevenlere

 

 

5.Siyah Renkli Amerikan Mutfak

 

 

6.Genişlik ve Doğallık İsteyenlere

 

 

7.Küçük Alanlı Evler İçin Öneri

 

 

8.Pencereli Değişik Stil

 

 

9.Portatif Açılıp Kapanma Özelliği Olan Mutfak

 

 

10.Çok Kullanışlı Amerikan Mutfak Modeli

 

 

11.2020 Modası Açık Mutfak Modeli

 

12.

13.

14.

15.

16.

17.

 

18.

 

19.

 

20.

Bu Amerikan Mutfak Modellerinden En Çok Hangisini Beğendiniz Bir Yorum Yazın!

Sosyal Medyada Paylaşın:

2 yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?