2023 Rustik Perde Modelleri ve Fiyatları

2023 Rustik Perde Modelleri ve Fiyatları

İçindekiler

Merhabalar bugünkü konumuz dekorasyon hakkında olacak ve rustik perde nedir, modelleri nelerdir, fiyatı ne kadardır gibi aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bulacaksınız. Evlerimizin en temel dekorasyon parçalarının başında perdeler gelmektedir. İşte bu dekorasyon ürününün de kendi içinde çok fazla çeşidi vardır, bazen acaba hangisini seçmeliyim diye içinizden bile geçirmiş olabilirsiniz.

Bu kararsızlığı önlemek içinde detaylı bilgiler vererek doğru seçimler yapmanızı sağlamak istiyoruz. Bunun için perde çeşitlerinden rustik perde modelleri hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

 

 

 

 

Rustik Perde Nedir, Nasıl Bir Şeydir?

 

Bilmeyenlere bu kelime ilk başta garip gelebilir bunun için ne olduğu konusunda açıklama yaparak kafanızda ne olduğu konusunda net bir ifade olsun. Rustik kelime manası olarak asma şekli anlamına gelmektedir. Rustik perde; perdeyi düğmeler yardımıyla kornişe takmak yerine büyük metal halkalarla demir bar üzerine geçirilen sisteme denir.

Klasik kornişten sıkılanlar için bu boru ve halkalı görünüm farklılık ve zenginlik katmaktadır. Hatta bazı pencerelerde bu dekorasyon ürünün kullanmak çok daha pratiklik katacaktır. Son dönemde çok daha fazla tercih edildiğini de söyleyebiliriz.

 

 

 

Nerelerde Kullanılır, Hangi Yerlerde Kullanıma Uygundur?

 

Günümüzde artık birçok noktada kullanılmaktadır. Önceki yıllarda kullanım alanı biraz dar olsa da son yıllarda daha fazla noktada kullanılmaktadır. Dağ tarzı evlerde, bağ evlerinde, yazlık tipi evlerde, kır evlerinde kullanılmaktadır. Bunun yanında evlerimizde mutfakta, oturma odasında, banyoda tercih edilmektedir. Salon, yatak odası gibi noktalarda tercih edilmemektedir çünkü buralar için daha uygun perde çeşitleri mevcuttur.

 

 

 

 

Montajı ve Temizliği Nasıl Yapılmaktadır?

 

Montaj işlemini merak edenler için açıklayalım. Montaj işlemi de oldukça kolay ve zahmetsizdir. Tavan veya duvara sabitlenmektedir. Aparat ayakları pencerenin her iki uç noktasına gelecek şekilde mont ediliyor. Boru genişliği 160 cm’yi geçerse şayet orta ayak kullanılarak  sağlamlaştırılıyor. Taşıyıcı ayakların perde borusunun kenar kısımlarına 10 ile 15 cm arasında takılması isteniyor.

Son olarak da perdenin halkaları monte edilen boruya geçirilerek sistem tamamlanmış oluyor. Temizleme süngeri ve fırçası ile çok bastırmadan yavaş yavaş temizleyin, temizlerken de kenar kısımlarına dikkat edin. Çift taraflı temizlik yapmayı unutmayın.  Durulama işlemi yaparken de köpük  kalmayacak şekilde iyice temizleyin.  Son olarak da havlu ile güzelce kurulayın.

 

 

 

 

Rustik Perde Fiyatları

 

Rustik perde fiyatları uzunluğuna, kalitesine, markasına göre değişmektedir. Aparat kısımları ortalama 90 tl ile 540 tl arasında değişmektedir. Kalitesine, estetiğine, uzunluğuna  göre tüm aparatlar en ucuz 90 tl en pahalı 540 tldir. Bunun yanında seçtiğiniz perdeye göre de metrekare üzerinden fiyat hesaplanarak ödeyeceğiniz maliyet çıkmaktadır. Perdelerin metrekaresi ise ortalama 45-60 tl arasındadır.

İlginizi Çekebilir: Diğer perde modelleri için tıklayın

 

 

 

2023 Rustik Perde Modelleri

 

1.Koçtaş Rustik Perde Modelleri

Koçtaş da çok iyi örnekleri ve renkleri bulabilirsiniz. Bu markanın modellerine baktığımızda geniş çeşit mevcut. Buraya bakmadan ve kıyas yapmadan satın almayın önerisinde bulunabiliriz.

 

 

 

 

2.İkea Rustik Perde Örnekleri

Dekorasyon deyince akla gelecek önemli markalardan biri de bu marka. İkea rustik perde modelleri  için kataloğu incelediğimizde gerçekten güzel fikirler mevcut idi. Renk, desen tercihleri ile ön plana çıkmıştı.

 

2023 En İyi Perde Modelleri

 

3.Brillant Rustik Perde Örnekleri

Perde deyince sayacağımız markaların başında geliyor. Bu markanın mağazalarında da 2023 için çok güzel fikirler mevcut idi, kesinlikle incelemenizi tavsiye ederiz.

 

 

 

4.Modern Görünümler Önerisi

Son zamanlarda çağa uygun görünümler daha revaçta. Bu durum yılın dekorasyon trendlerinden de ileri gelmektedir. Eski tarzlar yerini modern tarzlara bırakmış bunu perde de görüyoruz. Modern görünümlü evlerinizde kullanabilmeniz için tasarlanmıştır. İşte birkaç tane öneri

 

 

 

5.Rustik Perde Modelleri Mutfak

Mutfaklarınız içinde düşünülebilir, yemek yapımı, yağ felan derken çok sık kirleniyor. Yıkaması, takılması çok kolay olduğu için de mutfakta daha rahat kullanım sağlar.

 

 

 

 

6.Ahşap Rustik Perdeler

Ahşaptan yapılan bu görünümler daha favoridir. Bayanlar şıklığa çok fazla önem verdiği içinde ahşa görünümleri tercih ediyor. Ahşap görünümler daha göz alıcı ve hoş.

 

 

 

7.Pirinç Rustik Perde Modelleri

Farklılık isteyenler için hoş bir öneri, yazlıklarınız için ya da kır evleriniz için düşünebilirsiniz. Son yıllarda daha çok kullanılmaya başladığının altını çizelim.

 

 

 

8.Salonlar İçin Kullanabileceğiniz Öneriler

Yukarıda söyledik salonlar için pek uygun olmaz diye ama yine çok beğenip yaptırmak isteyenler için birkaç örneği altta sunduk. Genel olarak salonda bu tarz perde tercih edilmemektedir, son karar yine de sizin.

 

 

 

9.En Şık Fikirler ve Öneriler

Bu tarz görünümde şıklık isteyenler olabilir, gerçekten güzel öneriler mevcut evleriniz için hoş bir yansıma oluşturacaktır.

 

 

 

10-2023 Yılının Örnekleri

Zaman geçtikçe yeni modeller çıkmaktadır. 2020-2021 yılı içinde birbirinde hoş kumaşlar ve desenler mevcut. Eski tarzları kullanmamaya özen gösterin. Birçok kişi maalesef eski tarz perde kullanmakta bu durumu önemseyerek en yeni modelleri kullanın.

 

 

 

 

 

Rustik Perdenin Takılması ve Montajı

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?