Secita Reçetesiz Alınır Mı?

Secita Reçetesiz Alınır Mı?

İçindekiler

Secita depresyon, açık alan korkusu(agorafobi), sosyal anksiyete(kaygı), yaygın anksiyete bozukluğu, obsesif-kompulsif(saplantı-zorlantı), agorafobisiz panik bozukluğu durumunda kullanılan antidepresandır. Secita reçetesiz alınır mı, secita 15 mg reçetesiz alınır mı, secita 10 mg reçetesiz alınır mı sorularının cevapları yazımızda.

 

Secita Reçetesiz Satılır Mı?

 

Ruhsal ve psikolojik sorunlar için kullanılan bu ilaç normal yani beyaz reçete ile satılmaktadır. Reçetesiz bu ilacın satışı yoktur mutlaka reçete edilmesi gerekmektedir uzman doktor tarafından. Doktora gidip muayene olduğunuzda sorunlarınızı bu ilacın çözeceğini düşündüğünde reçete edecektir. Reçete edilmesi durumunda devlet tarafından da bu ilacın bedeli ödenecektir.

İlginizi Çekecektir: Secita Kilo Aldırır Mı?

 

Secita Nedir?

 

Depresyon,açık alan korkusu(agorafobi), sosyal anksiyete(kaygı), yaygın anksiyete bozukluğu, obsesif-kompulsif(saplantı-zorlantı), agorafobisiz panik bozukluğu gibi durumlarda kullanılan oval,beyaz renkli  haptır. Film kaplı tabletler şeklinde satışa sunulmaktadır. Essitalopram, selektif serotonin geri alım inhibitörleri olarak nitelendirilen antidepresan grubu ilaçlardandır.

Bu ürün 14, 28, 56,84 tabletlik ambalajlarda eczanelerde satılmaktadır. Kendi içerisinde miligramları farklı olarak bulunmaktadır. 5 mg, 10 mg ve 20 mg olacak şekilde satımı vardır. Bu tablet depresyon ilacı olarak bilinmektedir halk arasında, genel olarak doğru bir tabirdir.

İçeriğinde kortizon yoktur ve on sekiz yaşından büyüklerde kullanılabilir. Bu ilacın ruhsat sahibi ve üretimi Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş tarafından Kocaeli’de yapılmaktadır.

 

Secita 10 Mg Reçetesiz Alınır Mı?

 

Reçeteli olarak satılan bir ilaçtır. 5,10,15,20 mg formlarının hepsi de reçeteli olarak alınabilmektedir. Beyaz reçete ile satılan bu ilaç kesinlikle reçetesiz satılmamaktadır. Psikiyatri uzmanı tarafından reçete edilmelidir ve doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Secita Ne İşe Yarar?

 

  • Ortaya çıkan depresyonunun durumunun ortadan kaldırılmasında kullanılır.
  • Duygusal durumun iyileştirilmesinde kullanılır.
  • Majör depresif durumların tedavisinde kullanılır.
  • Sosyal anksiyete bozukluğu (sosyal fobi) durumunda kullanılır.
  • Yaygın anksiyete bozukluğunun iyileştirilmesinde ve ortadan kaldırılmasında tercih edilir.
  • Obsesif kompülsif bozukluk durumunun iyileştirilmesinde kullanılır.
  • Yaygın bunaltı bozukluğunun iyileştirilmesinde kullanılır.
  • Agorafobili veya agrofobisiz panik bozukluğu tedavisinde tercih edilir.
  • Çok fazla ortaya çıkan kaygı, endişe durumunu çözmek için kullanılır.

Yaygın anksiyete bozukluğu: Birçok yaşanan olayın meydana getirdiği yaygın, uzun süreli endişe, kaygı hastalığıdır.

Obsesif – Kompülsif Bozukluk (OKB) : Takıntı ve saplantı hastalığıdır. Mantık dışı düşüncelerin, takıntıların sürekli aynı davranışlara sevk eden psikolojik bir rahatsızlıktır.

-Agorafobili panik bozukluk: Sıkıntı kaynaklı ve baş dönmesi ile kendini gösteren açık alan hastalığı, yükseklikten, boşluktan, yabancı kişilerden, kalabalık yerlerden korkma hastalığıdır. Psikolojik rahatsızlıktır.

–Obsesyon(takıntı): Bireyi tedirginliğe sürükleyen, kendi isteği dışında ortaya çıkan tekrarlanan düşünce durumlarıdır.

Majör depresif bozukluk : Günlük yaşam rutininde hayatı zorlaştırması şeklinde belirgin hale gelir. Günlük yaşantıyı ve sosyal hayatı çok olumsuz etkiler ve bununla beraber sinirlilik, ağlama, öfke patlamaları, umutsuzluk, çaresizlik, değersiz ve önemsiz hissetme, suçlu hissetme, boşlukta gibi hissetme, memnun olmama, karar vermede zorluk, enerjide azalma, hareketlerde zorluk ve yavaşlama gibi durumlar ortaya çıkar. Bu saydığımız durumlar 15 günden fazla görülüyorsa bu rahatsızlık siz de var demektir.

Kompulsiyon (zorlantı): Takıntılı davranışları ortadan kaldırmak için istemsiz davranış tekrarları ile oluşan hastalıktır.

 

Secita Muadili

 

-Cipralex

-Anzyl tablet

-Cipram film tablet (20’li)

-Citoles damla

-Zendor film tablet

-Sitela tablet

-Tiopram tablet

-Sevpram tablet

-Citoles tablet

-Losiram tablet

-Loures tablet

-Esmax film tablet

-Avertyn 20 mg’lık tablet

-Elitrex ilm tablet

-Eslong efervesan tablet

-Eslorex hap

-Esplus 28 film tablet

-Esram 20 m’lık tablet

-Estalora ağızda dağılan hap

-Estilom 20 mg’lık tablet

-Exeram  tablet

-Secita film tablet

-Citol tablet

-Prozac

-Lustral çentikli film tablet

-Paxera

-Faverin 100 mg film tablet

-Xanax tablet

-Paxil

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?