2023 Sonbahar-Kış Bayan Ayakkabı Modelleri

2023 Sonbahar-Kış Bayan Ayakkabı Modelleri

İçindekiler

Tüm bayanlara selamlar olsun diyorum. Modayı takip eden bayanları yakından ilgilendiren bir konu 2022-2023 sonbahar-kış bayan ayakkabı modelleri. Defileler yapıldı markalar önümüzdeki sezon için önerilerini sundular. Bu demek oluyor ki gelecek senin yani yılının ayakkabı modası belli oldu. İşte bu ayakkabı modellerine yakından baktığımızda ifade ettiğimiz kelime cesurluk. Çünkü öz güveni olan bayanların tercih edeceği öneriler çoğunluktaydı. Bununla beraber gerçekten özgün ve yaratıcı tasarımlarda çoğunlukta idi. Yeni sezon ayakkabı stilleri de buna göre şekillenmişti.

Ayakkabılara göz attığımızda parlak tarzların çoğunlukta olduğunu gördük bununla beraber parlak kovboy çizmelerinin geri döndüğünü gördük. Bunun yanında normal ayakkabılarda da taşlar ve pırıltılar ön plandaydı. Şimdi de 2022-2023 sonbahar-kış bayan ayakkabı modasında neler var onlara bakalım.

 

2022-2023 Sonbahar-Kış Bayan Ayakkabı Eğilimleri

 

1.Parlak Tasarımlar

Yukarıda da belirttiğimiz gibi parlak tasarımlar 2023 yılının popüler olan tasarımları. Birçok markanın taşlı, parlayan, parlak derili önerilerini gördük. Daha çok özel günler için uygun olan ayakkabı modelleri idi diyebiliriz. Bazı modacılar bunu birazcık daha günlük kullanıma uygun hale getirmeye çalışmışlardı.

Uzun bot, kısa bot, çizme, ayakkabı, açık tarzda ayakkabılar, topuk stillerin hepsine örnek parlak modeller mevcuttu. Isabel marant, Oscar de la Renta, Saint Laurent, Miu miu, Loewe, Calvin Klein, Chanel gibi markalar bu eğilimde ayakkabı modeli sunan moda markalarıydı.

2.Askeri Bot Stilleri

Soğuk günlerin olmazsa olmazı. Kısa, orta ve uzunluktaki askeri bot stilleri ile çok güzel modeller vardı. Genellikle zarif bağcıklı stiller dikkatimiz çekti. İpler çok özenle yerleştirilmiş ve güzel bir hava katması sağlanmıştı. Genç kızlar içinde çok faz öneri vardı. Hermes, Rodarte, The Row, Dior, Altuzarra, Alexander Wang gibi markalarda bu askeri bot modelleri mevcuttu. Önümüzdeki günlerde de vitrinlerde askeri botları çok fazla göreceğiz.

 

2020-2021 güz bayan ayakkabı modası
2021-2022 bayan ayakkabı modelleri

3.Şehirli Kadının Kovboy Tarzı Ayakkabıları

2022 kış ayakkabı modellerinde şehirli kadının kovboy tarzı ayakkabıları da vardı. Açıkçası çok beğendiğimi söyleyebilirim. Bazıları bu modeli çok fazla tercih etmese de modeller çok oluşturulmuştu. Sizlerde modelleri gördükten sonra bizle aynı kanıda olacağınızı düşünüyorum. Balmain, Calvin Klein, Celine, Louis Vuitton, Stella McCartney gibi markalar bu modeli koleksiyonlarında kullandılar. Renkleri ağırlıklı olarak koyu tonlarda idi. Bunda da kış mevsiminin etkisi vardı.

 

ayakkabı modelleri 2018
Kovboy modeli ayakkabı 2018

4.Süslü Şık Ayakkabı Tasarımları

Çoğu bayanın ilgisini çekecek nokta burası diyebiliriz. Bayanlar genellikle ayakkabılarda süslü ayrıntılar istiyorlar. Modacılar da bunu duymuş olmalı ki buna kayıtsız kalamadılar. Nakışlı parçalarda yoğunlukta idi çok güzel derlemeleri de bunla ilgili podyumlarda gördük.

Topuklarda bile süslemeler hakimdi, bunun yanında fiyonk gibi parçalarda detaylar eklenerek süsleme yapılmıştı. Genelde de bu ayakkabı tarzlarının topuklu stiller olduğunu da ekleyelim. Prada, Monse, Loewe, Gucci, Dolce Gabbana, Attico gibi markalar süslü şık ayakkabı modellerine koleksiyonlarında yer verdiler. Moda Kategorimiz İçin Tıklayınız.

 

 

 

5.Diz Üstü Çizme Tasarımları 2023

Diz üstünü iyice saran sanki bir bacak görünümü veren seksi tarz olduğunu ifade edelim. Genellikle diz üstü çizmelerin dış kısmında güzel modeller ve görünümler vardı. Bazıları ise sade idi. Mavi, krem, siyah, kırmızı ve turuncu renkler çok yaygın olarak diz üstü çizmelerde tercih edilmişti. Monse, Fendi, Balmain, Celine, Nina Ricci, Oscar De la Renta, gibi markalar koleksiyonlarında diz üstü çizmelere yer vermişlerdi.

 

çizme
2018 çizme modelleri

6.Kırmızı Renkli Ayakkabı Modelleri 2023

Güze uygun bir ayakkabı modeli istiyorsanız kırmızı renkler bu sezonda moda. Cesur bir kırmızı renkle hem mevsime daha rahat uyum sağlayacaksınız hem de çok şık görüneceksiniz. Spor ve klasik tarzları bir arada sunan koleksiyonlar bayanların tercihlerini önemsediklerini gösterdiler. Bazı kırmızı renkli ayakkabılar spor özellikte idi bazıları ise daha klasik görünümde idi.

Gucci yılan derisi görünümü ile modaseverlerin karşısına çıktı ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz. Dolce Gabbana yazılarla benzemiş bir kırmızı ayakkabı tasarlamıştı. Fendi düz kırmızı sade model ile görücüye çıktı. Açıkçası kırmızı renkli ayakkabı modelleri izleyenlerden tam not aldı diyebilirim. Sizde önümüzdeki sezonda düşünün derim.

 

7.Özgün Topuklu Ayakkabı Trendi 2022-2023

Topuklar mimari harikası idi. Farklı şekiller farklı özelliklerde idi. Daha önceki yılların topuk görünümlerine hiç ama hiç benzemiyordu. Açıkçası Proenza Schouler markasının topuk modelinin çok beğenildiğini ifade edebilirim. Bazı topuk görünümlerinin çok sırada dışı olduğunu bu defilelerde gördük. Topuklara anlam yüklemek isteyen modacılar bazen yaratıcılık da kendilerini aşmış görünüyorlardı. Bunun yansımasını da değişik topuklar olarak önümüzdeki sezon göreceğiz.

8.Saten ve İpek Modelli Ayakkabılar

Dış deri yerine saten ve ipek tarzda kullanımlar önemli oranda artmıştı. Daha önceki yıllarda saten ve ipek tarzı modellere pek rastlamazdık ama bu yıl çok sıklıkla rastlayacağız. Bazı ipek ve saten görünümlü ayakkabı modelleri gerçekten çok şık. Saten ve ipek bir ayakkabıyı benzersiz kıldığına şüphe yok. Özel günler için böyle persfektif de ayakkabılar tercih etmek çok akıllıca olabilir.

 

9.80’li Yıllardan Esintiler

Her zaman önceki yılların esintileri olması çok doğal. Bu senede 80’li yıllardan esintiler çok fazla idi. 80’li yılların modası olan ayakkabı modelleri de yerini almıştı. 2022-2023 sonbahar-kış ayakkabı modellerinde de sıklıkla bu tarzları göreceğiz. Michael Kors, Ulla Johson, Loewe, Isabel Marant, Marc Jacobs, Roksanda gibi markalarda bu ayakkabı modellerini görebilirsiniz.

 

10.Kadife Ayakkabı Modası 2023 Kış

Saten ve ipekten sonra kadife tarzı ayakkabı stillerine çok fazla rastladık. Daha önceki yıl elbiselerde kadife modası vardı bu durum bu 2023 yılında da ayakkabılara geçti. Kadifeye çok fazla görünümler yükleyerek bambaşka noktaya taşınmıştı. Çok güzel kadife renklerini gördüğümüzü söyleyebilirim. Siz değerli takipçilerimize duyurulur kadife bu sene çok moda olacak ona göre.

 

11.Beyaz Renkler Artık Trend

Genelde kış günleri beyazı çok fazla görmezdik ama bu sezon var. Beyaz çok güzel bir renk ve aslında kış günlerine çok yakışıyor fakat çabuk kirlendiği için hoşumuza hiç gitmiyor diyebiliriz. Bu sene durum farklı beyaz renk hem ayakkabılarda hem çizmelerde hem de botlarda yerini aldı buna göre kendinize yön verin. İşte bu şekilde 2021-2022 sonbahar-kış bayan ayakkabı modellerini özetlemiş olduk.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?