2023 Aydınlık Cilt Makyaj Trendi

2023 Aydınlık Cilt Makyaj Trendi

Son zamanlarda makyaj konusunda yeni trendleri görmeye başladık. Bu trendler arasında ise en çok göze çarpan ve güzel görünen sizin de tahmin edebileceğiniz gibi aydınlık cilt trendi. Özellikle sosyal medyada, defilelerde ve hatta kırmızı halılarda aydınlık ve ışıltılı ciltler sıklıkla karışımıza çıkıyor. Peki, birçok ünlüde görmeye alıştığımız aydınlık ve ışıltılı görünen ciltlere nasıl sahip olabiliriz?

Kabaran Saçlar İçin Öneriler

1.Adım

Sağlıkla parlayan bir cilde sahip olmak için izlemeniz gereken yollardan ilki cildinizi nemlendirmektir. Unutmamalısınız ki cildin sağlığı için gerekli olan ilk unsur nemdir. Sağlıklı olan cilt ise yapılan makyajı en iyi şekilde yansıtacaktır. Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi cilt tipiniz ne olursa olsun her cildin mutlaka neme ihtiyacı vardır. Yani yağlı ciltlerin bile neme ihtiyacı vardır. Yapmanız gereken ise cilt tipinize uygun nemlendiriciyi bulmaktır.

aydinlik-makyaj-31

2.Adım

Nemlendirici uyguladığınız cildinize, aydınlatıcı özelliği bulunan makyaj bazı uygulamaya geldi sıra. Bildiğiniz gibi makyaj bazları kusursuz bir makyaj için oldukça önemli bir yere sahiptir. Nemlendirdiğiniz cildinize makyaj yapmadan önce uygulayacağınız baz sayesinde kullandığınız fondöten kusursuz ve pürüzsüz gözükecektir. Seçeceğiniz bazın ışıltı olması durumda da cildiniz sağlıklı ve oldukça aydınlık bir görünüme kavuşacaktır.

3.Adım

Bu adım belki de makyajımızdaki en önemli adımlardan birisi. Öncelikle bu makyaj için uygun olan bir fondöten seçmeniz gerekmekte. Aydınlık bir görünüme sahip cilt için kesinlikle mat fondöten tercih etmemelisiniz. Bunun yerine doğal görünümlü, şeffaf fondötenler kullanmak aydınlık bir cilt için gereklidir.

4.Adım

Cildiniz ne kadar aydınlık olursa olsun göz çevreniz kötü görünüyorsa makyajınız güzel görünmeyecektir. Bunun için göz çevreniz için uygun kapatıcıları tercih edebilirsiniz. Göz kapaklarınız için de mutlaka uygun bir göz kremi kullanmanız ve kapatıcıyı hafif kullanarak göz makyajınızı tamamlamanız uygun olacaktır.

5.Adım

Tüm kadınlar ciltlerinin sağlıklı ve ışıltılı görünmesini arzular. Fakat bu fazla yağdan kaynaklanmamalıdır. Fazla yağın sebep olduğu görüntünün önüne geçmek için transparan pudraları kullanabilirisiniz. Özellikle de alın ve burun çevresi gibi fazla yağlanan bölgeler için. Hatta bu pudraları gün içinde, gerekli olduğu durumlarda tekrarlayabilirsiniz. Fakat aşırıya kaçmadan yapmanızda fayda var. Pudrayı fazla kullanmanız yüzünüzde maske varmış gibi bir etki bırakacaktır.

  1. Adım

Yüzünüzün belirli bölgelerini aydınlatarak daha belirgin hatlara ulaşmanız mümkündür. Özellikle de burun kemiği, şakaklar, üst dudak çizgisi, elmacık kemikleri hatta göz kapaklarına uygulayacağınız aydınlatıcı pudralar sayesinde hem ışıltılı hem de çekici bir görünüme kavuşabilirsiniz. Elbette uygulayacağınız pudranın yoğunluğu size kalmış. İster doğal bir görünüm isterseniz de yoğun bir görünüm elde edebilirsiniz.

7.Adım

Makyajınızı tamamladıktan sonra daha doğal bir görünüm katmak için nemlendirici spreyleri kullanabilirsiniz. Böylelikle hem yüzünüzün nemli hem de ışıltılı görünmesine yardımcı olabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

3 yorum

  1. […] 2018 sezonun makyaj modasının başında minimalizm geliyor. Maksimum minimalizm temasıyla ortaya atılan makyaj trendleri göz alıcı idi. Minimalizmden kasıt doğallıktır. Yani gözlerde, dudaklarda doğal yakın görünümlerle makyaj yapmak esasına dayanır. Bunun içinde dudaklar ve gözler için uyumlu renkler tercih edilmişti. […]

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?