2023 Topuz Saç Modelleri ve Yapılışları

2023 Topuz Saç Modelleri ve Yapılışları

İçindekiler

Topuz saç görünümleri her zaman mükemmel ve kusursuz, gelin hep beraber bu saç modelini tanıyalım!

Bugün sizlere harika bir saç modelinin tüm ayrıntılarını tanıtacağız. Birçok yerde kullanabileceğiniz bu görünümün adı topuz modelleri olarak ifade edilmektedir. Kendi içerisinde birçok çeşidi olan çok geniş, zengin bir görünümdür. Topuz saç modelleri size birçok noktada rahatlıkla kullanılabilme olanağı sunuyor.

Kendinize zerafet ve şıklık katmak istediğiniz hiç düşünme bu modeli oluşturabilirsiniz. Bazı bayanlar bu saç stilini sadece özel günler için algılıyor bu son derece yanlıştır. Aşağıda detaylı bahsettik özel günler içinde kullanabileceğiniz modelleri mevcut, günlük olarak da. Şimdi de tüm detaylara bakalım.

 

 

 

 

Topuz Saç Modeli Kullanan Ünlüler Kimlerdir?

 

Birçok yerli ve yabancı ünlü bu saç şekillendirmesini severek kullanıyor. Birçok özel davette ve açılışlarda ünlü yıldızları bu saç stili ile görüyoruz. Ünlülerin saçların ilham alarak kendi tarzımı oluşturabiliriz. Türk ünlülerden Ebru Gündeş artık bu saç modeli ile özdeşleşmiştir. Bu şarkıcının en çok kullandığı saç modeli diyebiliriz. En son O Ses Türkiye jürisinde bile sürekli topuz modeli ile onu gördük.

Sibel Can, Gülben Ergen, Serenay Sarıkaya, Çağla Şikel, Fahriye Evcen, Burçin Terzioğlu, Cansu Dere, Bergüzar Korel gibi Türk yıldızlar bu saçı sürekli kullanıyor. Yabancı ünlülerden ise Bella Hadid, Charlize Theron, Katy Perry, Jessica Alba, Holland Roden, Taylor Hill, Rihanna, Emma Roberts gibi isimler ise sıklıkla bu görünümü kullanıyor.

 

 

 

 

Topuz Modelleri Hangi Bayanlarda Güzel Durur?

 

Bu noktada çok geniş bir kesime hitap eder. Yani tüm bayanlarda bu model güzel durur. Bu noktada önemli olan sadece doğru şekilde topuzu oluşturmaktır. Yüz tipinize göre bu şekillendirmeyi oluşturduğunuzda gerçekten mükemmeli yakalayacaksınız. Kısa, orta ve uzun saçlar için rahatlıkla bu model oluşturulabilir. İster kuaförde ister de siz evinizde kolayca yapabilirsiniz.

 

 

 

 

Bu Modelleri Nerelerde Kullanabilirim?

 

Birçok noktada kullanılabilme olanağı sunduğu için çok fazla tercih edilir. Özel günler, düğünler, kına geceleri, söz kesiminde, nişanda, toplantılarda, akşam yemeklerinde, günlük olarak bu saç modeli kullanılabilir. Yalnız gideceğiniz yere göre bu modellerden doğru olanını seçmelisiniz. Yoksa tam tersine uygun olmayan bir durum ortaya çıkar. Bunun için aşağıda birçok model derledik bunlardan seçip yapabilirsiniz.

 

 

 

 

Topuz Saç Modeli Tercih Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

  • Seçeceğiniz model yüz yapınıza uyum sağlıyor mu, buna dikkat etmelisiniz.
  • Nerede kullanacaksanız ona göre bir stil seçmelisiniz.
  • Araştırma yapıp modellere bakın bunların arasından en beğendiğinizi ve taşıyabileceğinizi tercih edin.
  • Aşırı derece sıkı saç modeli kullanmayın bu çabuk dağılır, bir de saç dökülmesi bile yapabilir.
  • Bu modeller için kesinlikle sprey kullanın çünkü hızlı bir şekilde dağılabilir.
  • Saç yapınızı dikkate alarak bir model tercih etmeniz de son derece yerinden bir karar olacaktır.
  • Kuaför de ya da kendiniz kendiniz bu modeli oluşturabilirsiniz. Çok ayrıntılı modelleri kuaföre yaptırın kendiniz yapmayın.
  • Gelinler için bu görünüm oluşturulacaksa mutlaka önceden işinin uzmanı bir kuaförle hangi tarz yapılacağına karar verilmelidir.

 

 

 

 

Saç Topuz Modelleri Yapım Fiyatları

 

Evde yapmak isteyenler için bu maliyetler söz konusu değildir ama bir kuaföre gidip yapmak istediğinizde ise aşağıdaki maliyetleri bilmelisiniz. İşte fiyatları

-Normal bir semtte ortalama 475-2350 TL arası

-Çok lüks ve marka kuaförlerde ise 750- 3950 TL arası

-Gelinler için ise 2700- 15250 TL arası

 

 

 

 

Tüm Topuz Saç Modelleri 

 

1.Hacimli Topuz Saç Modeli Yapılışı

 

a-Saçları yukarıya doğru iyice kaldırarak güzel bir şekilde hafifçe tarayın ve yapım için hazır edin.

b-Toka yardımıyla saçlarınızı en üst noktada toplayın. Tokanın lastik toka olmasına dikkat edin.

c-Hacimli bir görünüm için saç tellerinizi tutam tutam ayırın ve ince dişli bir tarak yardımıyla krepe yapın.

d-Kremi işlemi tamamlandıktan sonra lastik toka etrafında saçlarınızı dairesel şekilde toplamaya başlayın.

e-Beşinci adımda ise topuzunu toka yardımıyla sabitleyerek kalıcı olmasını sağlıyoruz.

f-İşte görünüm(sonuç)

 

 

2-Örgülü Topuz Modelleri ve Yapılışları

 

Normal bir görünümü örgülerle daha şık hale getirebilirsiniz. Bunun için örgülü ekleyerek müthiş bir etkiyi oluşturmayı deneyebilirsiniz. Bu modelleri günlük olarak da rahatça kullanabilirsiniz. Önümüzdeki yıllarda daha trend ve popüler olacağını söyleyebiliriz.

 

 

 

3-Düşük Topuz Saç Modeli ve Yapımı

 

Renklendirmiş saçlar için evde yapabileceğiniz pratik bir modeldir. İlk olarak yapmanız gereken saçlarınızı ensede kısmında örmek daha sonra ise örgüyü ters çevirme işlemi yaparak topuzu oluşturmanız. Bu görünüm sanki usta eli değmiş gibi herkese yansıyacaktır. Çok tatlı ve hoş bir şıklıktır.

 

 

4-Ters Topuz ve Yapılışı

 

Yapımı kolay ama bir o kadar da şık bir görünüm olsun derseniz ters topuzu ya da diğer adıyla çapraz topuzu deneyebilirsiniz. Bu saç stilini oluştururken ilk olarak saçların ön kısmından ince saç tutamları ayırıp geriye kalan saçları da ensede sabit bir topuz yapmak olacaktır. Bundan sonra ise at kuyruğunu burma işlemi yaparak balerin topuzu oluşturmak olacaktır ve ön kısımdaki ayırdığımız tutamları ise arkaya doğru getirin. Oluşturduğunuz topuzun etrafına ise burgularınızı çapraz şekilde yerleştirip sprey sıkarak modelinizi tamamlayınız. Aşağıdaki adım adım yapılış resminden de yardım alabilirsiniz.

 

 

5.Şık Topuz Saç Modeli ve Yapımı

 

İlkbahar ve yaz mevsimlerinde kullanabileceğiniz bir şıklık arıyorsanız bu tarzı seçebilirsiniz. Bu tarz hem göz alıcı hem de yüz yapısıyla çok uyumludur. Klasik şekilde saçlarınızı ördükten sonra örgüyü çevirerek topuz görünümü almasını sağlayın. Modelin bu şekilde durması için tel toka ile sabitleyin. Naturel bir görünüm içinde hafif saç tellerini çıkarın böylece kullanın. Aşağıda resimli yapılışı var buradan da yardım alabilirsiniz, adım adım uygulayarak kolayca bu görünümü elde edebilirsiniz.

 

 

6.Zarif Model Sevenlere

 

Sadece zarif olması değil şık olması da gerekmektedir. Hacmi, tarzı ,stili ile beraber gayet harika bir görünüm diyebiliriz. Kendinize cool bir tarz katmak için kesinlikle denemelisiniz. Tüm mevsimlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu modeli gündelik şık kıyafetlerle güzel bir şekilde kullanmanız da mümkündür.

İlginizi Çekebilir: Dağınık Topuz Saç Modelleri

 

 

 

7.Balerin Topuzu

 

Son dönemde biraz klasikmiş gibi görülse de kesinlikle kurtarıcı bir modeldir. Her açıdan farklı ve mükemmeldir. Balerinler saçları ile uğraşmamak için bu şekilde model verdikten sonra çok beğenilmiş ve tüm herkes tarafından beğenilmiş ve kullanılmaya başlamıştır. Kesinlikle kullanmanızı öneririz. Özel günlerinizde ya da gündelik olarak da rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

 

 

8.Kısa Saç Topuz Modelleri

 

Kısa saçlarda topuz görünümü olmaz diyen var ise aşağıdaki modellerimize detaylıca baksın. Kısa saçlarınız içinde hoş görünümler kesinlikle mevcut ve müthiş. Modern bir görünüm için aşağıdaki önerilerimizden ilham alıp deneyebilirsiniz.

 

 

 

 

9.Kolay Topuz Modelleri 2023

 

Daha basit ve hızlı yapılışları arıyorsanız kolay olan modelleri seçebilirsiniz. İşte onlardan bir kaç tanesini seçtik. Görünümü gerçekten hoş ve yapımı da son derece basit. Zamanınız olmadığında denenebilecek stiller arasında olduğunun altını çizelim.

İlginizi Çekebilir: Uzun Saçlar İçin Topuz Modelleri

 

 

 

 

 

10.Salaş Topuz Modelleri 2023

 

Biraz daha dağınık ve gevşek görünümler salaş topuz olarak adlandırılır. Çok sabit ve sık görünümler hoşunuza gitmiyorsa daha gevşek rahat görünümleri denemelisiniz. Bu stiller daha günlük modellerdir, çalışan bayanların en rahat edeceği topuz stili diyebiliriz. Aşağıdaki önerilerimizden ilham alıp siz de kendinizde bu stili deneyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

11.Dağınık Topuz Stili

 

 

 

 

 

12.Topuz Modelleri Yapılış Videosu

 

 

 

13.Sade Topuz Modelleri 2023

 

 

 

14.Düz Topuz Stilleri

 

 

 

 

15.Gelinler İçin Topuz Modelleri

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?