2022-2023 Kısa Bot Kombin Önerileri

2022-2023 Kısa Bot Kombin Önerileri

İçindekiler

Hepimizin bildiği gibi sonbahar ayları geride kalmakta ve kış aylarına girmekteyiz. Malum havalar gittikçe soğuyor ve karlar da yağmaya başlıyor. Haliyle kıyafet ve ayakkabı tercihlerimizde değişen hava şartlarına göre değişiyor. Kalın kıyafetleri, kabanları, montları daha sık kullanmaya başlıyoruz. Ayakkabı tercihlerimiz ise botlardan yana oluyor. Biz de bu yazımızda kısa botlar hakkında kombin önerileri paylaşmaya çalışacağız. Çoğumuzun aklına kısa botlar denilince birçok model geliyor. Fakat bu yazımızda sadece bilekte biten kısa botlardan bahsedeceğiz. Yani, bir diğer adı bootie olan modellerden.

2021 2022 Gri Çizmeler ve Kıyafet Seçimleri

Taytlar

Bootie modeller, bildiğiniz gibi son yıllarda oldukça popüler modellerden biri fakat bazı durumlarda çok büyük dezavantajları olabiliyor. Mesela bu modeller bacak boyunuzun olduğundan daha kısa görünmesine neden olabiliyor. Bu nedenle bacak boyunuzu uzun göstermek için tayt veya bilek hizasındaki pantolonlarınızın paçalarını botunuzun içine sokabilirsiniz. Eğer o kadar uzun değilse aynı renk çorap kullanarak daha uzun görünebilirsiniz.

le-fashion-blog-model-off-duty-australia-street-style-taupe-leather-jacket-chanel-bag-sweater-leather-shorts-tights-ankle-boots

Kotlar

Dar kotlarla kombinlerken de paçalarınızı kıvırabilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmakta. Eğer bacak boyunuz kısaysa bileğinizi saran botlar yerine daha geniş bilekli botları tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra dar kotun paçasını botlarınızın içine sokmak birikme yapacak ve daha kısa görünen bacak boyuna sebep olacaktır. Ayrıca paçayı kıvırırken çok geniş tutmanız bacak boyunun kısa görünmesine dar ve kalın tutmanız da daha kalın görünen bileklere neden olacaktır. Bu nedenle kotunuzun paçaları çok uzunsa biraz kestirmelisiniz. Botunuzun üzerinden teninizin çok az bir kısmı görünecek şekilde kıvırın. Böylelikle daha uzun görüneceksiniz.

cuffing-boots1

Çoraplar

Etekler ve elbiselerle bu botları kombinlemek istiyorsanız mutlaka botunuzun rengiyle aynı renk bir çorap tercih etmelisiniz. Bu durum tıpkı tayt kombinindeki durumla aynı aslında. Fakat tercih size kalmış durumda. Bu sezon çoraplar oldukça popüler olacağından dolayı farklı renklerde çoraplarla da bu botları kombinleyebilirsiniz.

85834f02749ae9f34be7d4b13b27fe87

Deri Pantolonlar

Bu botları deri pantolonlarla da kombinlemeniz mümkün. Fakat tercihlerinizi yaparken az önce bahsettiğim noktaları dikkate almanızda fayda var. Ayrıca dikkatleri bacaklarınıza çekmek istemeyenlerdenseniz, ışıltılı parçaları, tokaları ve bunlara benzer detayları az olan botları tercih etmeniz daha yararlı olacaktır.

must-have-fall-boots-best-suede-ankle-boots-for-fall-black-suede-ankle-boots-with-leather-leggings-tan-suede-ankle-boots-with-cuffed-distressed-denim

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?