2023 Asma Tavan Modelleri ve Fiyatları

2023 Asma Tavan Modelleri ve Fiyatları

İçindekiler

Bugün önemli bir dekorasyon konusunu daha ele alacağız. Asma tavan hakkında detaylı açıklamalarla daha iyi bir seçim yapmanızı sağlayacağız. Son birkaç yıldır bu tavan tarzları da çok ilgi görmeye başladı. Peki asma tavan neye denir? Normal yapılan tavanın daha alt kısmına yapılarak kötü görünümü önlemek ve güzel şık görünüm vermek için tasarlanan dekordur. İşte bu dekor parçası içinde birçok seçenek mevcut.

Asma tavan modelleri çok farklı renk ve desenle seçimi zorlaştırıyor. Birbirinden göz alıcı tasarımlar arasında nasıl seçim yapmak gerek bunu çoğu kişi bilmiyor. Genellikle sadece ekonomik tercihlere göre karar veriliyor buda son derece yanlış. Asma tavan fiyatları da seçim noktasında etkili bir unsur ama kalite, uygunluk, renk gibi durumları da göz ardı etmemelisiniz.

Evlerde ve iş yerlerinde sıklıkla kullanılan bu tavan modelleri gerçekten ortamın havasını yüzde yüz oranında değiştiriyor. Şimdi de diğer ayrıntılara göz atalım.

 

 

 

Asma Tavan Nerelerde, Nasıl Kullanılır?

 

Birçok yerde işlevi mevcuttur. Sadece belli başlı yerler değil birçok noktada kullanılma özelliği vardır. Bunun içinde kendi içerisinde değişen modellere sahiptir. İşte kullanım yerleri ve nasıl kullanıldığı;

  • Yapılan ortama çok estetik ve hoş bir görünüm oluşturmak için tercih edilir.
  • Kimi noktalar da tavan yükseklikleri çok fazla olmaktadır. Bu durum için tercih edilir.
  • Düğün yapılan yerlerde, toplantı ve balo salonlarında, nikah salonlarında, kongre merkezlerinde akustiğin iyi olması için tercih edilir.
  • Aydınlatmadan en iyi şekilde yararlanmak için tavan çok önemli rol oynar, iyi bir aydınlatma için tercih edilir. Ayrıca birçok enerji tasarrufu da sağlar.
  • Isı ve ses yalıtımından en üst düzeyde yararlanmak için tercih edilir.
  • Marketlerde, avmlerde, işyerlerinde  güvenlik sistemleri, kamera sistemleri, aydınlatma sistemlerini gizleyerek şık bir görünüm için kullanılır.
  • Banka, hastane, sinema salonları, kapalı spor salonları, evlerde kötü görünümleri önlemek için çok fazla tercih edilir.

Yukarıda saydığımız noktalar kullanımların en yoğun olan şekilleridir. Bunların haricinde de çok fazla kullanılmaktadır.

 

 

 

 

Asma Tavan Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeli?

 

  • Malzemenin sağlamlığı ve estetiğine dikkat edin. Sırf ucuz diye tercih yapmayın.
  • Yaptıracağınız yere karar vermeden önce kesinlikle daha önce yaptığı birkaç tane örneği görün.
  • İşçilik konusunda referansları olan yerlere işi teslim edin.
  • Odanızın şeklini, büyüklüğünü, rengini hesaba katarak modele karar verin.
  • Nasıl bir çeşit istediğinize karar verin. Kara veremediyseniz usta ellerden öneriler alın.
  • Birkaç yerde teklif alamadan karar vermeyin.
  • Fiyat kıyaslaması yapın ama illa en ucuzuna vermeyin. En iyi işi kim çıkaracak onu bulmaya çalışın.

 

 

 

Asma Tavan Türleri ve Özellikleri

 

Kendi içerisinde birçok türü vardır. Yani tek bir sistem değildir. Yapılacak yere göre ve istenen dekora göre değişiklik gösterebilir. İşte o detaylar

Metal Asma Tavan Türü

Çok sağlam bir şey olsun derseniz de metal kullanmalısınız. Kullanımı kolay ve güzel şıklık sağlar.

-Metal asma kaset tavan modeli

-Alüminyum asma panel tavan modeli

Ahşap Asma Tavan Türü

Mobilya görünümlerini beğeniyorsanız bunun için tercih edilebilecek güzel bir modeldir. Çok farklı ve ferah bir şıklık oluşturmaktadır.  Kendi içinde de birçok çeşidi mevcuttur.

-Open cell ahşap asma tavan modeli

-Panel tarzı ahşap asma tavan

-Grill sistem ahşap asma tavan modeli

-Lineer sistem ahşap asma tavan modeli

Akustik Asma Tavan Türü

Akustik demek sesin daha iyi ve güzel yayılması için ortamın ses yapısının düzenlenmesi işlemidir. Sesin çok mükemmel şekilde anlaşılmasının istendiği ortamlarda kesinlikle tercih edilmelidir. Akustik asma tavanlar sesin dışarı çıkmasını önler. Düğün salonlarında çok yüksek sesin dışarıya çıkmasını çok iyi bir şekilde önler. Balo salonları, düğün salonları, nikah salonları, okullar, eğitim merkezlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Dekorasyon Kategorimiz İçin Göz Atın

 

 

 

Asma Tavan Modellerinin Fiyatları

 

Asma tavan fiyatları nedir diye merak eden çok fazla. Bu güzel görünümlerin bir de maddi boyutu var. Fiyatlar kullanılan malzeme, desen, renk, işçilik, büyüklük gibi durumlara göre değişmektedir. Beğendiğiniz modele göre değişiklik göstermektedir. Fiyat hesabı şöyle yapılmaktadır. Malzeme ve üstüne yapılan işçilik bedeli eklenerek net maliyet çıkmaktadır. Asma tavanların metrekare fiyatı 45 tl ile 150 tl arasında değişmektedir. Yapacağınız alanın büyüklüğünü metrekare olarak ölçüp  birim fiyat ile çarpıp ne kadar masraf gideceğini bulabilirsiniz. Size fikir vermesi açısından bir de aşağıya fiyat tablosu çıkardık.  Bunun yanında fiyat konusunda iyi araştırmalar yapmanızı tavsiye ederiz. İyi bir araştırma yaptıktan sonra kesin kararınızı verin deriz.

 

 

Videomuzu da Kesinlikle İzleyin

 

İşte En Harika Öneriler

 

1.

İlginizi Çekebilir: Dekorasyon Kategorimize Göz Atın

 

2.

 

 

3.

 

4.

 

 

5.

 

 

6.

 

 

7.

 

 

8.

 

 

9.

 

10.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?