2024 Yılının En Trend Bıyık Modelleri

2024 Yılının En Trend Bıyık Modelleri

İçindekiler

Bıyık ve bıyık modeli hakkında her şeyi açıklıyoruz!

Son dönemde sakal ve bıyık gibi ayrıntılar erkekler için çok daha önemli hale geldi. Bakımlı erkekler için güzel görünmek karşı cins tarafından fark edilmek en istenen durumdur. Birazda erkeksi bir görünüm istiyorsanız kesinlikle size uygun bıyık modelleri neler bunları araştırarak kullanmalısınız.

Bıyık dudak yapısına göre görünüm almaktadır, bu görünüm sayesinde de yüzde önemli bir değişiklik oluşturmaktadır. Yüz yapınıza uygun modeli bulduğunuz da eskiye göre çok daha çekici görüneceksiniz. Özellikle belirli yaştan sonra erkekler bıyık bırakmaya da daha istekli olurlar ama genç biri iseniz de bu aksesuarı rahatlıkla kullanabilirsiniz. İşte bu konuda hakkında tüm detaylara gelin hep birlikte bakalım.

 

 

 

Bıyık Şekli Nasıl Seçilir?

 

Bıyıklar büyülüdür görünümde çok farklılık oluşturabilir. Seçim yaparken çene, üst dudak ve yüz şekline göre seçim yapılmalıdır. bu üç detayı düşünerek seçim yaptığınızda ortaya çok uyumlu bir stil çıkacaktır. Hatta birçok bayan çok değişmişsin diyerek daha farklı yaklaşacaktır. Yüz şekline ve dudağınıza göre seçip yaptığınızda herkes çok yakıştığını ve bir daha kesmemeniz gerektiğini öğütleyecektir. Bu konuda aşağıdaki bilgiler seçim konusunda size yardımcı olacaktır.

 

 

 

Bıyık Çeşitleri Nelerdir?

 

1.Şevron Bıyık Şekli

 

 

Uzun saçlarla beraber kullanacağız ve dudağın köşelerinde yoğunluğu olan bir şekillendirmedir. Oluşturması basit bir o kadar da kolaydır. Popüleritesinin de çok yüksek olduğunun altını çizelim. Çok fazla erkeğin tercihleri arasında ilk sırada yer alır.

 

 

2.Mors Bıyık

 

 

20. yüzyıldan beri kullanılan ve zaman içinde modern görünümünü almış bir stildir. Yüz için farklı ve net bir ifade veren modeldir. Kültür devrimlerinden de etkilenmiş bir modeldir. Birçok ünlü isimde bu tarzı kullanmaktadır. Ayrıca sakalla beraberde kullanabilirsiniz.

 

 

3.Kalem Bıyık

 

 

Kalın dudaklar için dengeleyici bir görünüm oluşturacak dudak üstü şekillendirmesidir. Ünlü isim Brad Pitt de bir dönem bu modeli kullandı. Özellikle film aktörleri tarafından da tercih edilen bıyık modellerinin başında gelmektedir.

 

 

4.Gidon Bıyık(Sanatçı bıyığı)

 

 

Sokağın favori modelleri arasındadır. Spiral kıvrımlı uçları ile beraber modern,taze bir görünümü vardır. Gidon bıyıkla beraber hoş bir saç saç modeli kullanmanız şarttır. Aksi halde bütün bir görünüm vermez. Uçlarını sabitlemek içinde dondurucu kullanmanız gerekmektedir. Dondurucu ya da sabitleyici kullanmazsanız uçları bu şekilde durmaz.

 

 

5.At Nalı Bıyık

 

 

Kalın ve abartılı stillerin en başındaki görünümdür. Bu şekilde bir model için bıyıkların uzaması zaman alabilmektedir. Zaman içerisinde uzatarak bu görünümü verebilirsiniz. Ünlü birçok isimde bu şekli kullanmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Havalı ve İlgi Çekici Sakal Modelleri

 

 

6.Osmanlı Bıyık Modeli

 

 

Osmanlı tarzı bıyıklar çok farklı ve Türk kültürü yansıtmaktadır.Burak Özçivit’in kullandığı modelde Osmanlı tarzını yansıtmaktadır. Birçok dizide Osmanlı’nın yansımalarını görmekteyiz.

 

 

7.Kovboy Bıyığı

 

 

Dağınık, uzun bir versiyon olarak karşımıza çıkmaktadır ama bu bakım yapmayacağınız anlamına da gelmemelidir. Düzenli ve pürüzsüz bir görünümle daha etkileyici görünüm almaktadır. Çıkış şekli kovboylardan olduğu için bu adı almıştır.

 

 

8.Fu Mançu Bıyığı

 

 

Biraz tuhaf olsa da değişiklik arayanlar için ideal görünüm denebilir. Orta kısmı boş son derece ince ve çene altına kadar uzanan bu model özellikle Uzakdoğu’da ve Orta Asya’da çok tercih edilmektedir.

 

 

9.Dali Bıyığı

 

 

İspanyol ressam Salvador Dali’nin tarzı olarak söyleyebiliriz. İmza tarzında dik bıyıkları birçok kişi tarafından çok beğeniliyor. Günümüzde de zaman zaman bu şekilli bıyıkları görüyoruz. Size de ilham olabilir.

 

 

10.Aktör Bıyığı

 

 

Aktörlerin tercih ettiği modelin başında gelmektedir. Ünlü oyuncu Johnny Depp’in sıklıkla kullandığı şekildir. Çene kısmındaki sakalla beraber oluşturulan bu model daha modern bir görünüm katmaktadır.

 

 

11.Ülkücü Bıyığı

 

 

Ülkücüler bıyıklara çok önem verirler çünkü onların simgesidir. Özellikle uç kısımları aşağı doğrudur ve birazcık da kalındır. Bu örneği deneyip kullanabilirsiniz.

 

 

12.Türk Bıyık Modeli

 

 

Ecdadımızın kullandığı tarzlardan biri daha. Bu örneği Burak Özçivit bir dizide kullandı. Sizde bu modeli kullanabilirsiniz.Kesinlikle çok tarz bir görünüm oluşturmaktadır. Ayrıca çok da erkeksi bir görünüm kazandırmaktadır.

 

 

13.Pos Bıyık

 

 

Sakin ve yüzünüze yakışacak bir tarz arıyorsanız pos bıyığı kullanabilirsiniz. Özellikle orta yaş erkeklerin tercih ettiği yüze uyumu yüksek modellerden biridir.

 

 

Farklı Yüz Şekillerine Göre Bıyık Stilleri

 

 

A) Küçük Yüzler İçin 

 

Küçük bir yüz boyutunuz var ise ince şekilli bir görünüm seçmelisiniz. Bu tarzı düzenli bir şekilde düzeltip etkileyici görünüm elde edebilirsiniz.

 

 

B)İnce Dudaklı Yüzler İçin

 

Dudaklar ince olduğu için dengeleyici bir görünüm seçilmelidir. Bunun içinde dudakları kalın gösterecek bıyık tarzları seçilmelidir. Resimdeki tarzlar size örnek olacaktır.

 

 

C)Kalın Dudaklı Yüzler İçin

 

Dudak yapınız kalın ise bunun için bıyıklarınız ince olmalıdır. Ayrıca ağız yapısının köşesine kadar uzatılmamalıdır.

 

 

D)Uzun ve İnce Yüzler İçin

 

Uzun ve ince yüzünüz var ise önemli olan bunu dengeleyici bir tarz seçmektir. Bunun içinde resimdeki gibi uçları ince ilgi çekici bir model seçebilirsiniz. Bu görünümle beraber yüzünüzde daha küçük görünür.

 

 

E)Uzun Yüzler İçin Öneri

 

Agresif bir stil katan at nalı modeli uzun yüzler için idealdir. Bu şekilde bir şekille beraber yüzünüz daha dengeli bir görünüm verecektir.

 

 

F)Yumuşak Özellikli Yüzler İçin

 

Yüz şekliniz yumuşak özellikli ise keskin uçları olan bir modelle beraber yüzünüze uygun bir görün kazandırabilirsiniz. Fotoğraftaki örnekte olduğu gibi keskin uçlu bir stil seçebilirsiniz.

 

 

G)Kare Yüzler İçin

 

Orantılı yani kare yüz şekliniz var ise şanslısınız. Bunun için önerimiz çeneden gelen bir model olacaktır. Yani çenedeki sakalla beraber görünüm çok yakışmaktadır.

 

 

H)Yuvarlak Yüz İçin

 

Yuvarlak yüzünüz var ise düz ve daha ince bir şekil seçmelisiniz. Bu şekildeki bir görünüm daha hoş bir şekil kazandırır.

 

İlginizi Çekebilir Bakın: En Tarz Erkek Saç Modelleri 

 

 

Bıyık Bakımı İçin İpuçları

 

Şekline karar verdikten sonra  düzenli olarak bakım yapmanız da şarttır. İşte bunun için neler yapmanız gerektiğini aşağıda kısa kısa bahsettik.

-Şampuan Kullanın: Ağzınızın yakınında olduğu için zaman zaman kirlenecektir. Bunun içinde duşta ya da ara ara şampuanla yıkayıp durulamayı ihmal etmeyin. Sağlığınız için bun önemlidir.

-Hafif Tarama Yapın: Bıyıklar kaba ve yoğundur. Bunun içinde şampuanlama yaptıktan sonra onları hafif tarayarak sağlamlaştırıp düzgün görünüm verebilirsiniz.

-Buhar İşlemi Uygulayın: Yüzünüze buhar işlemi uygulayarak hem cildinizi şımartın hem de bıyıktan dolayı oluşacak kaşıntı ve kuruluğu ortadan kaldırır. Buhar işlemini belirli aralıkla tekrarlayın.

-Düzeltme İşlemi Yapın: Düzenli olarak düzeltme işlemi yapmak şarttır. Çünkü zamanla uzayıp görünüm değişecektir bunun içinde düzelterek görünümünü sabitlemeniz gerekmektedir. Bunun içinde üretilmiş makinalar vardır alıp hızlıca bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Videomuzu da İzleyin!

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?