Fotoğraflarda Güzel Çıkmak İçin Yapmanız Gerekenler

Fotoğraflarda Güzel Çıkmak İçin Yapmanız Gerekenler

Birçok kişi profesyonel model çalışmalarının sadece kameraya bakmaktan ibaret olduğunu düşünüyor bu durum son derece yanlış bir inanış. Fotoğraflarda güzel çıkmak için yapmanız gerekenler oldukça fazladır. Artık fotoğraflarda güzel çıkmak hayatın ta kendisi diyebiliriz çünkü ınstgram, twitter, facebook gibi sayısız sosyal medya hesaplarında hep en güzel fotoğraflarımızı kullanmak istediğimiz için. Başarılı fotoğrafların ipuçları doğru şekilde poz verme ve bunu sunmadır. Uzman fotoğrafçılar yardımıyla derlediğimiz paha biçilmez önerileri karşılaştırmalı olarak aşağıda sizlerle paylaştık. Fotoğraflarda güzel çıkmak için yapmanız gerekenleri aşağıda tek tek paylaşıyoruz işte ayrıntılar…

 

Fotoğraflarda Güzel Çıkmanın Tüyoları

 

1.Çenenizi Dik Tutun

 

fotoğraflarda güzel çıkmak için neler yapılmalı?
fotoğraflarda güzel çıkmanın ipuçları

 

Sorun : Herhangi bir fotoğrafta boynunuz görünür durumda kalmalıdır. Başınızı  öne eğmemeye çalışın, aksi halde bakışlar ağırlaşacak kötü bir görünüm oluşacaktır.

Çözüm : Başınızı hafifçe öne koymaya çalışın. Bu doğal olmayan bir poz gibi hissedilebilir ancak bu tür bir konum, genel görüntüye zerafet ve zindelik hissi katarken boynunuzu daha ince gösterecektir.

 

2.Kollarınızı Rahat ve Doğal Hale Bırakın

 

fotojenik görünme yolları
fotoğraflarda güzel çıkmanın teknikleri

 

Sorun : Başınızı omuzlarınızı aşağıya çekmeden yatırmak doğal olmayan bir durumdur. Kollarınız fotoğrafı bulanıklaştırıyor.

Çözüm :  Kameraya baktığınızda, vücudunuzu biraz daha yana eğin. Kollarınızı indirin ve hafifçe birbirinden ayırın. Bu şekilde boynunuz daha ince görünecek ve vücut çizgileri net bir şekilde tanımlanacak.

 

3.Pozunuzda Dik Duruş Sergileyin

 

harika fotoğraflar için fikirler
fotoğraflarda nasıl güzel çıkılır?

 

Sorun : Hafif kamburumsu görünüm fotoğrafta da göründüğü gibi sizi fazla kilolu gösterir.

Çözüm : Omzunuzu dikleştirerek omurganızı düzeltin. Eğer oturuyorsanız, sandalyenin arkasına doğru yaslanmayın. Vücudunuzu daha belirgin bir şekilde vurgulamak için kameraya doğru yarım tur dönün.

 

4.Açınızı Değiştirin

 

fotoğraflarda pozlar
fotoğraflar için en güzel duruşlar

 

Sorun : Bacaklarınızı kameraya bakacak şekilde  oturduğunuzda, siluetiniz hantal ve küçük görünür. Yanlış açının seçilmesi, kollarınızın ve bacaklarınızın gerçekten olduğundan daha kısa görünmesini sağlar.

Çözüm :  Bu durumu düzeltmek için, kameradan zıt yönde  hafifçe dönerek açıyı değiştirmeniz yeterlidir. Bacaklarınızı bir arada tutmadan  daha uzun ve daha ince görünmelerini sağlamak için bir bacağınızı diğerinin biraz üzerine koyun.

 

5.Vücudunuzu Hafif Çevirin

 

harika fotoğraflar için öneriler
harika fotoğraflar için doğru poz nasıl verilir?

 

Sorun :   Vücudunuzu fotoğraf makinesinden uzak tutarsanız omuzlarınız yuvarlak ve dar görünür, beliniz ise geniş gibi görünecektir. Öte yandan, üst gövdesini kameraya doğru çevirmek, sizi hantal gösterir.

Çözüm : En iyi çözüm, vücudunuzun dörtte üçünü kameraya doğru çevirmektir. Bu şekilde beliniz daha ince görünecek ve üst kısmınız da daha uzun görünecektir.

 

6.Kollarınızı Nereye Koyduğunuza Dikkat Edin

 

mükemmel fotoğraflar için anlatımlar
harika fotoğraflar için resimli anlatım

 

Sorun :    Otururken poz veriyorsanız genelde kollarımızı nereye koyacağımızı bilemeyiz. Çapraz kollar çirkin bir izlenim yaratırken, elinizi gevşek tutmak ise doğal olmayan bir görünüm oluşturur.

Çözüm :    Oturduğunuzda “kum saati” şekli en iyi seçeneklerden biridir. Bir bacağını diğerinin üzerine koyun ve iki dirseği de üst bacak dizine yerleştirin. Bir kolu dikey bir konumda tutun ve diğeri yatay konumda tutun. Bu hem yüzünüzü hem de figürünü vurgulayan zarif görsel çizgiler oluşturur.

 

7.Görsel Çizgiler Oluşturun

 

harika fotoğraf için duruşlar
Harika fotoğraflar için 12 ipucu

 

Sorun :  Kollarınızı vücudunuzun yanında serbest halde dururken ayakta durmanız fotojenik bir poz niteliği taşımaz. Ayrıca, bazı giyim eşyaları birlikte görünüm bulanıklaşabilir, vücut şeklinize göre de fotoğrafınız geniş ve hacimliymiş gibi görünür, bu durumun çözümünü açıklayalım.

Çözüm :  Kollarınızı vücudunuzdan uzaklaştırın. Kollarınızla vücudunuzda açılar oluşturun bunun yanında görsel çizgiler imajı çizin. Görsele bakarak da ne dediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz.

 

8.Düz ve Eğri Çizgileri Birleştirin

 

kusursuz fotoğraf için yapıalcaklar
kusursuz fotoğraf için dikkat edilecek noktalar

 

Kavisli ve düz çizgilerin kombinasyonu çok çekicidir. Kameraya yarı profil halinde durun. Belinizin etrafında görünür bir boşluk oluşturun bir elinizi kalçanıza koyun  ve diğer elinizin vücudunuzun diğer eğrilerini örmesine izin verin. Kollarınızı doğru bir şekilde ayarlamak, figür güzel yönlerini  vurgulamaya ve her yönüyle zarif bir izlenim yaratmanıza yardımcı olur. Güzellik Kategorimiz İçin Tıklayınız.

 

9.Gevşek Kıyafetlerden Kaçının

 

Güzel fotoğraflar için kıyafet tercihi
harika fotoğraflar için kıyafet önerileri

 

Sorun :   Gevşek kıyafetler figürünüzü ayırt etmeyi zorlaştırır. Ayrıca vücudunuzun daha geniş görünmesine sebep olur.

Çözüm : Daha sıkı parçalar giyip ellerinizi de belinizin iki yanına ön tarafına koyup doğru bir şekilde poz verebilirsiniz. Fotoğraf çekinirken de bol stiller giymekten de kaçının.

 

10.Fotoğraflarda Dirseklerinizi Göstermeyin

 

güzel fotoğraf için profesyonel fikirler
Güzel fotoğraf için profesyonel öneriler

 

Sorun : Dirseklerinizi kamerada çok doğal olmayan bir şekilde durmamalı. Buna ek olarak, ellerinizin biri boynunuza ya da kafanıza dayanıyorsa, orantı kurallarını ihlal etmiş olursunuz.

Çözüm : Kollarınız fotoğraf çerçevesinde görünecekse en iyi şekilde vurgulamalıyız. Dirseklerinizi yana alarak parmaklarınızı hafif dokunuyor şekilde tutmanız harika bir görünüm oluşturacaktır.

 

11.Hafif Dokunma Hareketleri İle Poz Verin

 

fotojoneik fotoğraflar için resimli analtım
Fotojenik nasıl olunur? resimli anlatım

Sorun : Avuçlarınız kamera açısına girmiş ise bakışları fotoğraf çerçevesinden uzaklaştıracaktır. Aynı zamanda yüzünüzün daha küçük görünmesine sebep olacaktır.

Çözüm : Vücudunuza temas kurmadan hafif dokunulmalı, fotoğraf çekimi sırasında elinizi yüzünüze ya da kafanıza koymayın.

 

Dudaklarınızı Daha Dolgun Gösterecek 6 Basit Hile

12.Yüzünüzü Vurgulayın

 

fotoğraflarda yüz hatları
Fotoğraflar yüzünüzü vurgulayın

 

Sorun :   Elinizi  yumruk yaparak  başınıza  doğru dayamak kesinlikle iyi bir fikir değil. Bu pozisyon ağır ve doğal olmayan bir görünüm oluşturur.

Çözüm :   Daha iyi bir fikir ise parmaklarınızla yüzünüzün çizgilerini vurgulamak olacaktır.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?