2023 Yılının En Trend Küt Saç Modelleri

2023 Yılının En Trend Küt Saç Modelleri

İçindekiler

Küt Saç Modelleri İle Kendinize Hayran Bırakın!

Çok sevimli ve hoş görünümün adı küt saç modelleri olmaya devam ediyor. Her geçen gün çok daha fazla tercih edilmeye devam ediyor. Özellikle 50’li ve 90’lı yıllarda çok moda idi, şimdi de tekrardan revaçta olduğunu görüyoruz. Bu denli ilgi görmesinin sebeplerinin başında çok cool bir hava katması geliyor. Bunun yanında kendi içinde de birçok farklı model seçeneği ile çeşitlilik sunması da ayrı bir ilgi görmesini sağlıyor. Pratik kullanımı, bakımın kolay olması, kontrol edilebilir özelliklerinde dolayı da bayanların göz bebeği bir saç modelidir.

Bu saç stilinin diğer detaylarına bakarak daha yakında tanıyalım, işte 2023 küt saç modelleri hakkında tüm ayrıntılar!

 

 

 

Küt Saç Modeli Hangi Yüz Şekline Uyum Sağlar?

 

Küt saçları tüm bayanlar rahatlıkla kullanabilir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek nokta yüzünüze uygun olan küt saç modelini bulmak olacaktır. İşte yüz tiplerine göre kullanmanız gereken küt saç stilleri

Oval yüzlü bayanlar: Bu yüz tipi çok çok avantajlıdır. Tüm küt saç kesimlerini rahatlıkla deneyebilirler. Uzun küt, kısa küt, asimetrik küt gibi modelleri tercih edebilirsiniz.

Yuvarlak yüzlü bayanlar: Yuvarlak özellikli yüzler için harika bir seçenek olan bob saç stilini denemelisiniz. Ön kısmı uzun arka kısmı kısa olan bu model harika bir seçenektir.

Köşeli yüzlü bayanlar: Aslında bu yüz tipi ile çok iyi çalışan bir model değildir. Bunun için en uygun seçenek katlı kesimli küt saçlar olacaktır.

Üçgen yüzlü bayanlar: Üçgen özellikli bir yüzünüz var ise alınınız dar olduğu için kahkülsüz olan modeller size uygun olacaktır. Kahkül bulunmayan aşağıdaki stillerden herhangi birini rahatlıkla deneyebilirsiniz.

 

 

 

 

Küt Saç Modelinin Tercih Edilme Nedenleri

 

  • Çok kullanışlı ve rahat kullanımının olması.
  • Çok az bakım istemesi ve kötü görünmemesi.
  • Çok havalı ve trend bir saç kesim olması. Bunun yanında modern bir görünümdür.
  • Yüz yapısına uyum sağlama özelliğinin yüksek olması.
  • Her bayana yakışacak olan modelinin bulunması.
  • Çok fazla seçeneği olması ve tercih etme seçeneği sunması.
  • Önümüzdeki yıllarda çok moda bir saç kesimi olması ve ünlü yıldızların kullanması.
  • Genç-yaşlı tüm bayanların rahatlıkla kullanmasına imkan sağlaması.
  • Her yerde kullanılma özelliğine sahip olması.

 

 

Küt Saç Modelini Nasıl Şekillendirmeli?

 

Saçlarımızı bu modele kestirdikten sonra işimiz bitmiyor, çünkü güzel bir şekil vererek daha etkili görünmek isteriz. Bu saç stili de kolay şekil alacak bir  tarzdır. Hacimli görünümle en etkili görünümü alabilirsiniz. Bunun yanında saç ürünleri kullanmak da güzel tarz katıyor. İşinizi kolaylaştırmak adına video da ekledik izleyip net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

 

 

Tüm Küt Saç Modelleri ve Adları

 

1.Kısa Küt Saç Stilleri

 

Tercihiniz kısa saçlardan yana ise bu tarzı kullanmayı çok seveceksiniz demektir. Kahkül kestirip kullanmanız bu modele farklı bir hava katacaktır. Boynunuzda bir kesim yaparak fönle beraber son derece çekici bir görünüm kazanabilirsiniz. Ayrıca bu kısa stillere sarı saç rengi çok yakışmaktadır. Şu noktaya kesinlikle özen gösterin deriz. İnce telli bir saç yapısına sahipseniz bunun için yapmanız gereken saçlarınızı hacimli göstermektir. Hacimli şekilde katlı kesim yaparak bunu sağlayabilirsiniz.

 

 

 

2.Uzun Küt Bob Saç Modeli

 

Birazcık daha orta boy görünümü sevenler için küt saç modelidir. Omuzlara kadar uzunluğu uzanmaktadır. Çok kısa saçları sevmeyen bayanlar için idealdir. Gayet çekici ve göz alıcı özellik taşır.

 

3.Dalgalı Küt Saç Modelleri

 

Dalgalar her zaman hayatımızda var olmaya devam edecektir. Bu kesimde dalgalar çok etkileyici bir dokunuş katmaktadır. Dalgalar için şekillendiriciler ya da saç ürünleri kullanabilirsiniz.

 

 

4.Dağınık Tarzda Küt Stiller

 

Öncelikle bu dağınık görünümlere platin sarısının çok yakıştığını söyleyelim. Platin sarı canlı ve enerjik göstermektedir. Diğer saç renkleri ile dağınık görünümler çok iyi sonuç vermeyebilir.

 

 

 

5.Balyajlı Öneriler

 

Son dönemde balyajlar çok moda ve gün geçtikçe de daha popüler hale geliyor. Küt saç modeline birazcık farklılık katmak isterseniz kesinlikle balyajları deneyebilirsiniz.

 

 

 

6.Örgülü Stiller

 

Örgülüler her yerde ifadesini kullanmadan olmaz. Küt saça örgü olmaz demeyin tam tersine daha güzel bir görünüm ortaya çıkarmaktadır. Ön kısmında, tepe kısmında, yan kısmında örgüleri kullanabilirsiniz. Bu şekilde birazcık düz kullanımın dışına çıkarak daha hareketli bir tarz oluşturmuş olacaksınız. Bu modelleri sabit durdurmak zor olabilir bunun içinde sabitleyici kullanmanızı tavsiye ederiz. Örgüleri özellikle genç bayanlara öneriyoruz.

İlginizi Çekebilir: Dağınık Topuz Modelleri

 

 

 

7.Küt Saç Modelleri Yarım Topuz

 

Yarım topuz son dönemin çok revaçta sempatik saç şekillendirmesidir. Saçlarınızı toplayarak kullanmak istiyorsanız kesinlikle yarım topuzla beraber kombine etmelisiniz.

 

 

 

8.At Kuyruğu İle Kombinasyon

 

Yarım at kuyruğu ile küt görünümü bir araya getirebilirsiniz. Saçlar çok fazla uzun olmadığında bu şekilde küçük dokunuşla kombinasyon yapabilirsiniz.

 

 

 

9.Burgularla Kombinasyon

 

Burgular da saçlarda güzel bir görünümle şıklık oluşturuyor. Denediğinizde göreceksiniz sizi sadelik kurtararak daha iyi bir noktaya taşıyor.

 

 

Günlük Saç Modelleri ve Resimli Videolu Anlatımla Yapılışları

 

10.Ombreli Küt Saçlar

 

Ombre artık en üst noktada olan saç boyama yöntemidir. Her yerde ombreyi görebiliriz. Küt görünümlere ombre çok yakışmaktadır. Saçlarınızda biraz farklılık istiyorsanız deneyin deriz.

 

 

 

11.Asimetrik Küt Saçlar

 

Ön ve arka kısım uzunlukları farklı yapılarak oluşturulan harikulade bir yöntemdir. Çok tatlı ve sempatik görünümle erkeklerin kalbini daha kolay çalabilirsiniz.

 

12.Kahküllü Küt Saç Stilleri

 

Kahkülsüz çoğu zaman olmaz. Diğer modellerden sıkıldığınızda kahküllerin gücünden yararlanabilirsiniz. Son derece özgün ve hoş şıklık sağlar.

 

 

13.Katlı Küt Saçlar

 

Katlı saçlar çok ön plana çıkmaya devam ediyor. Saçlarda katla görünüme çok güzel anlam katıyor. Çok cool bir tarz oluşturmak için küt stille katları bir arada buluşturun.

 

 

14.Permalı Küt Saç Tarzı

 

Perma ile kısa saç stilinin oluşması ile ortaya çıkmıştır. Hacimli ve soft bir görünümü vardır. Günlük kullanımda dikkatleri kendinize çekebileceğiniz bir saç modelidir. Sıradan modeller artık sizi açmıyorsa bu trendi deneyebilirsiniz.

 

 

 

Diğer Harika Modellere de Göz Atın

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?